오이김치(အိုအီဂင္(မ္)ခ်ီ)သခြားသီးခ်ဥ္ဖတ္

ကိုရီးယားလူမ်ဳိးတိ ထမင္းစားေဂ မပါမျဖစ္ဟင္းပိုင္ နိတိုင္းနီးနီး စားစြာက ကင္(မ္)ခ်ီ လို႔ ေခၚေရ ခ်ဥ္ဖတ္ တစ္မ်ဳိးပါ။ က်ြန္ေတာ္ရို႔ပိုင္ဆိုေဂ ငရဳတ္သီး ၾကိတ္ပ။ ခ်ဥ္ဖတ္တိကလဲ အမ်ဳိးအမယ္ စံုပါေရ။မံုညွင္း၊မုန္လာဥ၊သခြားသီး စေရ ဟာတိကို ဆားနန္႔ လူးပနာ (၆) နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးေဂ ရီစင္စင္ ျပန္ေဆးပါေရ။ယျပီးေဂ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ အငံေဖါက္ထားေရငါးပိ(မ်ွင္၊ပုဇြန္ေခ်၊ငါးေခ်တိ) နန္႔ ႏွံ႔ေအာင္မြႊီ ပနာ သိပ္ထားလိုက္ပါေရ။ရာသီဥတု နန္႔လုိက္ပနာ အရသာ ကလဲ ကြာပါေရ။အရာ ဟင္းတိကို ခ်က္ေရ နီရာမွာလဲ ကင္(မ္)ခ်ီ ကို အဓိက အသံုးျပဳပါေရ။ငံ၊စပ္၊ခ်ဥ္ ေရ အရသာတိ ေရာပနာ ထမင္းစား ျမိန္စီေရ ရိုးရာ ဟင္းတစ္မ်ဳိးဆိုေဂလဲ မမွားပါ။
ကိုရီးယား ဟင္းလ်ာတိကလဲ အမ်ဳိးအမယ္စံုေရ အျပင္ အရသာ နန္႔ အျပင္အဆင္ကလဲ စားဖို႔ေကာင္းေရ ပိုင္ပါရာ။အရည္ပါေရ ဟင္းတိကို အရင္တင္ျပလားခ်င္ပါေရ။


