Subscribe via e-mail

Thursday, July 15, 2010

How to make Kimchi?

ဂင္(မ္)ခ်ီလုပ္နည္းဘာ။










လိုအပ္ေရ အရသာ ပစၥည္းတိ။

ဆား၊ရီ၊ေကာက္ညွင္းဆန္မွဳန္႔ႏွစ္ရည္(သုိ႔)ဂ်ဳံမွဳန္႔ႏွစ္ရည္၊ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီးမွဳန္႔၊ သၾကား၊မုန္ညွင္းထုပ္၊အငံေဖါက္ထားေရမွ်င္ေခ်။



  • မုန္ညွင္းထုပ္ကို ဆားထည့္ထားေရ ရီထဲမွာ ထည့္ပနာ စိမ္ထားဘာ။
  • ေကာက္ညွင္း(သို႔)ဂ်ဳံ ႏွစ္ရည္ကို မီးဖိုထက္မွာတင္ျပီးေဂ က်က္ေအာင္ျပဳတ္လိုက္ပါ။
  • တစ္နာရီေလာက္အၾကာ မုန္ညွင္းရြက္ေပ်ာ့လာခ်ိန္မွာ အငံဓတ္ေပ်ာက္ေအာင္ ရီစင္စင္ ျပန္ဆီးဘာ။
  • ပန္ကန္လံုး ၾကီးတစ္ခုထဲမွာ မုန္ညွင္းထုပ္နန္႔လိုအပ္ေတ အရသာပစၥည္းတိကို ႏွံ႔ေအာင္ပြတ္ပီးဘာ။
  • ေဒအတိုင္းလဲစားႏုိင္ေရပိုင္ ေနာက္တစ္ပတ္ေလာက္အၾကာ အခ်ဥ္ေပါက္လာခ်ိန္မွာလဲ စားႏုိင္ဘာေရ။ သသန္႔ရွရွင္း နန္႔လုပ္ထားေရ ဂင္(မ္)ခ်ီဆိုေဂ ႏွစ္နန္႔ခ်ီပနာ အထားခံပါေရ။

0 comments: