ဂင္(မ္)ခ်ီလုပ္နည္းဘာ။
လိုအပ္ေရ အရသာ ပစၥည္းတိ။
ဆား၊ရီ၊ေကာက္ညွင္းဆန္မွဳန္႔ႏွစ္ရည္(သုိ႔)ဂ်ဳံမွဳန္႔ႏွစ္ရည္၊ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီးမွဳန္႔၊ သၾကား၊မုန္ညွင္းထုပ္၊အငံေဖါက္ထားေရမွ်င္ေခ်။
- မုန္ညွင္းထုပ္ကို ဆားထည့္ထားေရ ရီထဲမွာ ထည့္ပနာ စိမ္ထားဘာ။
- ေကာက္ညွင္း(သို႔)ဂ်ဳံ ႏွစ္ရည္ကို မီးဖိုထက္မွာတင္ျပီးေဂ က်က္ေအာင္ျပဳတ္လိုက္ပါ။
- တစ္နာရီေလာက္အၾကာ မုန္ညွင္းရြက္ေပ်ာ့လာခ်ိန္မွာ အငံဓတ္ေပ်ာက္ေအာင္ ရီစင္စင္ ျပန္ဆီးဘာ။
- ပန္ကန္လံုး ၾကီးတစ္ခုထဲမွာ မုန္ညွင္းထုပ္နန္႔လိုအပ္ေတ အရသာပစၥည္းတိကို ႏွံ႔ေအာင္ပြတ္ပီးဘာ။
- ေဒအတိုင္းလဲစားႏုိင္ေရပိုင္ ေနာက္တစ္ပတ္ေလာက္အၾကာ အခ်ဥ္ေပါက္လာခ်ိန္မွာလဲ စားႏုိင္ဘာေရ။ သသန္႔ရွရွင္း နန္႔လုပ္ထားေရ ဂင္(မ္)ခ်ီဆိုေဂ ႏွစ္နန္႔ခ်ီပနာ အထားခံပါေရ။